środa, 1 czerwca 2016

Weganska dieta, czyli jak zjesc i sie nie najesc

Przepis na weganskiego golasa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzisiaj przepis na weganskiego golasa. Nie nie. To nie taki golas, o ktorym pewnie myslicie. To danie. Jest to farsz z pierogow zapieczony w piekarniku. Zostal zweganizowany na Kresach. Koniec zbednego gadania, bo jeszcze glodna banda wegan umrze mi przed komputerem :)


Potrzebne skladniki:
-rowne porcje tofu, gotowanych ziemniakow i kaszy gryczanej
-troche podsmazonej cebulki
-olej do smazenia
-sporo czosnku
-pieprz ziolowy
-sol 
-pieprz


Wykonanie:
Cebule kroimy w kostke i smazymy, pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany czosnek. Tofu i ugotowane ziemniaki ubijamy na gładko. Dodajemy kaszę gryczaną, cebulkę  z czosnkiem. Przyprawy dodajemy do smaku. Mieszamy masę. Formę smarujemy olejem. Wykładamy masę, wierzch również smarujemy olejem.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 45 min w temp. 180 st.C.
Najlepiej jesc z surowka z kiszonej kapusty :) 
SMACZNEGO!



2 komentarze: